L'ASSOCIACIÓ AMICS DE LA BALDUFA VA CONSTITUIR-SE A LA PRIMAVERA DE 1996. ESTÀ FORMADA PER UN GRUP DE COL-LECCIONISTES DE BALDUFES, DECIDITS A ORGANITZAR TOT TIPUS D'ACTIVITATS ADREÇADES A CONEIXER, REVALORITZAR I DIFONDRE EL PATRIMONI CULTURAL DEL MÓN DE LA BALDUFA.

PEL FET QUE LA BALDUFA ÉS UNA DE LES JOGUINES MÉS ANTIGA I ESTESA PER TOT EL MÓN, VOLEM EL CONTACTE AMB ALTRES GRUPS I PERSONES QUE TINGUIN INQUIETUTS SEMBLANTS A LES NOSTRES.

L'ASSOCIACIÓ NEIX COM UNA ENTITAT CIUTADANA SENSE AFANY DE LUCRE, AMB PERSONALITAT JURÍDICA PRÒPIA I AMB UNS OBJETIUS ESTABLERTS:

  FOMENTAR EL COL.LECCIONISME I ELS JOCS RELACIONATS AMB LA BALDUFA.

  DESENVOLUPAR ACTIVITATS PEDAGÒGIQUES I DE DIVULGACIÓ QUE SERVEIXIN PER DONAR A CONEIXER EL MÓN DE LA BALDUFA I TOT ALLÒ QUE ES PUGUI RELACIONAR AMB ELLA.

  ORGANITZAR ACTIVITATS DE TOTA MENA QUE PERMETIN POPULARITZAR LA BALDUFA. LES INICIATIVES EN AQUEST SENTIT PODRAN SER MOLT DIVERSES: ORGANITZACIÓ DE BALLADES, EXPOSICIONS, EXHIBICIONS I ALTRES ACTIVITATS PEDAGÒGIQUES I LÚDIQUES DIRECTAMENT RELACIONADES AMB LA BALDUFA.

  FER UNA AMPLIA DIFUSIÓ D'AQUESTS TEMES ENTRE ELS AMICS DE LA BALDUFA I TAMBÉ ENTRE ELS INTERESSATS EN EL MÓN DE LA JOGUINA.

  COOPERAR AMB ORGANITZACIONS SEMBLANT D'ÀMBIT NACIONAL I INTERNACIONAL EN LA REALITZACIÓ DELS ANTERIORS PUNTS.

  SENSIBILITZAR A LA GENT EN GENERAL SOBRE ELS JOCS I LES JOGUINES POPULARS. PRINCIPALMENT, DEL SEU CONSTANT RETROCÉS EN LA PRÁCTICA PER PART DELS NENS DEL JOC DE LA BALDUFA.

  CREAR UN ESPAI D'INTERCANVI D'INFORMACIÓ, DEBAT I CONEIXEMENTS COMÚ ENTRE TOTES LES PERSONES INTERESSADES EN EL MÓN DE LA JOGUINA.

AMB LA VOLUNTAT D'ASSOLIR AQUESTS OBJETIUS, ELS AMICS DE LA BALDUFA, FAN UNA CRIDA A TOTES AQUELLES PERSONES INTERESSADES A PARTICIPAR EN AQUEST PROJECTE, CONVIDANT-LOS A ENTRAR A FORMAR-HI PART, COL.LABORANT EN LA MESURA DE LES SEVES POSSIBILITATS I SEMPRE AMB L'OBJETIU DE CREAR UN GRUP PARTICIPATIU, DINÀMIC I CREATIU.